Wykonanie
            1,5 szklanki 
mąki1 
jajko3 dag 
drożdży1 łyżeczka 
cukruszczypta 
soli1/2 szklanki 
mlekafarsz:200 g 
mięsa wieprzowego1 
jajkosól, 
pieprzpieprz kajeński
czosnek w płatkachSposób przygotowania
Drożdże wymieszać z 
cukrem i odrobiną ciepłego 
mleka. Wymieszać z 2 łyżkami 
mąki. Resztę 
mąki przesiać do miski, zrobić wgłębienie i wlać w nie rozczyn. Kiedy zacznie rosnąć, dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia.
Mięso ugotować w osolonej wodzie. Zmielić w maszynce, dodać 
jajko i 
przyprawy i dokładnie wymieszać.Z wyrośniętego ciasta odrywać porcje i formować kulkę w farszem w środku.Pampuchy parować pod przykryciem przez 15 minut. Podawać z sosem, 
cebulką lub smażoną na 
maśle bułką.Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL