Wykonanie
            Miałam ochotę na racuchy, ale nie takie zwykłe tylko 
drożdżowe. Przepis znalazłam na stronie http://www.mojewypieki.com/przepis/racuchy-drozdzowe . Troszkę go przerobiłam ;)Składniki:1/4 kg 
mąki25 g 
drożdżyszczypta 
soliszklanka letniego 
mleka1,5 łyżki 
cukru1 
jajkoMąkę przesiać do miski, wymieszać z 
solą. Po środku zrobić wgłębienie do którego pokruszyć 
drożdże. Zasypać wszystko 
cukrem i zalać połową 
mleka. Odstawić na 10-15 min. Po tym czasie dodać resztę 
mleka, 
jajko i dokładnie wymieszać. Odstawić na 1-1,5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Smażyć na rozgrzanym 
oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.Tak wyglądało ciasto po wyrośnięciu:

A tak gotowe racuchy:

Smacznego ;)