ßßß
            
        
Składniki:30 dag mąki kukurydzianej1 3/4 szkl. mleka2 jajka6 dag drożdży1/2 łyżeczki cukrusólmielony minektłuszcz do wysmarowania formymąka kukurydziana do wysypania formy
Sposób przygotowania:Drożdże rozetrzyj z cukrem i kilkoma łyżkami ciepłego mleka. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Mąkę przesiej do miski, dodaj wyrośnięty rozczyn, pozostałe mleko, jajka, sól i kminek. Wszystkie składniki dokładnie połącz i wyrób jednolite ciasto.Formę keksową (ja użyłam dwóch aluminiowych - takich jak na zdjęciu) wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką kukurydzianą. Włóż do niej przygotowane ciasto i odstaw w ciepłe miejsce.Po wyrośnięciu wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. i piecz około godziny.