Mój mąż pracuje w takich godzinach, że często obiad musiałby jeść na mieście. Woli on jednak domowe jedzenie, dlatego kupiłam specjalne pudełko i często przygotowuję mu posiłek na wynos. Taki obiad jest nie tylko smaczny ale także bardziej zdrowy niż jedzenie z budki.Składniki:1 mała pierś z kurczaka1/4 szklanki kaszy gryczanej prażonej200 g szpinaku1 łyżka masła1 łyżka serka topionego1 łyżka kwaśnej śmietany1 łyżka olejuząbek czosnkusólpieprzKaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek, serek topionysól i pieprz. Dokładnie wymieszać, dodać śmietanę i zagotować. Pierś pokroić na kostki, podsmażyć na oleju i przyprawić. Wszystko to przełożyć do pudełka i obiadek gotowy:)