Wykonanie
Naleśniki smażymy według przepisu zamieszczonego przy naleśnikach z
białym serem.Składniki na farsz :20 - 30 dag
szpinaku - mój był zamrożony3 - 4 ząbki
czosnku10 dag
serka topionego o smaku
śmietankowymsól ,
pieprz ,
olejPrzygotowanie ;Usmażyć naleśniki ( tego farszu powinno starczyć na 8 naleśników i tyle naleśników usmażmy )
Szpinak rozmroziłam na patelni , często mieszającObrany
czosnek przecisnęłam i dodałam do
szpinakuWszystko wymieszałam i dodałam
sól i
pieprz oraz 2- 3 łyzki
olejuTeraz dodałam pokrojony na kawałki
serek topiony , jeszcze raz wymieszałam tak by wszystko połączyło się , a
serek rozpuściłOtrzymaną masą
szpinakową posmarowałam naleśniki i każdy zawinęłamByły dobre bez obsmażaniaTę wersję masy szpinakowej podpowiedziała mi koleżanka mojej córki -Ewa.Ewo , jeśli nie zapamiętałam wszystkiego co zapamiętać powinnam , to przy okazji skład poprawimy , ale i tak naleśniki były smaczne. Pozdrawiam !....jest jeszcze poprawka po komentarzu Ewy. Każdy naleśnik posmarowany farszem
szpinakowym posypujemy startym
żółtym serem i dopiero zawijamy. Wtedy dobrze byłoby naleśniki obsmażyć .Dziękuje za podpowiedź :)