Wykonanie
Smakuje podobnie jak
szpinak z
mascarpone, jednak jego smak jest bardziej wyrazisty, ciekawszy. Zainspirował mnie
pieprz cytrynowy, który dostałam od Przyjaciółki :) Zjedliśmy z mężem wszystko za jednym zamachem - aż nam się uczy trzęsły. Kolejne bardzo udane wydanie
szpinaku:) U mnie ze świderkami :)
Potrzebujemy:
szpinak w
śmietanie Frosty 450 g lub zwykły
szpinak i łyżkę
śmietanypół szklanki
śmietany kremówkiłyżka
soku z cytrynypieprz cytrynowy (do kupienia np. na allegro)
sól4
serki topione śmietankowe - trójkąciki2 ząbki
czosnku (rozgniecione)
Szpinak przysmażamy na patelni, tak, aby całkowicie się rozmroził, dodajemy wszystkie składniki, przyprawiamy
solą i
pieprzem, gotujemy przez 15 minut na małym ogniu, co chwilę mieszając. Gdy
serki topione całkowicie się rozpuszczą, oznacza to, że potrawa jest gotowa:) Polewamy sosem ugotowane wcześniej kluski:) Gotowe! Smacznego