Wykonanie
Gdy człowiekowi nic się nie chce a niedzielny obiadek u mamusi dopiero w następną niedziele zaczyna kombinować co tu zrobić, żeby się nie narobić ;-) Tak oto właśnie powstał dzisiejszy obiad.Składniki:-15 dkg
boczku wędzonego-1 opakowanie
szpinaku(zdecydowanie wolę świeży)-
makaron rurki lub inny-1
serek topiony śmietankowy-2 ząbki
czosnku-
sól,
pieprz,Sposób przyrządzenia:
Boczek podsmażamy na patelni z odrobiną
oleju. Gdy się zrumieni przekładamy do miseczki lub na talerzyk. Na tą samą patelnie wrzucamy nasz
szpinak,
serek topiony i przeciśnięty przez praskę
czosnek. Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Gdy jest gotowy odcedzamy i łączymy ze
szpinakiem. Posypujemy
boczkiem. Stwierdziłam, że idealnie komponowałby się tutaj jeszcze
parmezan, ale akurat nie miałam. Musiał wystarczyć zwykły
ser żółty do posypania.