Wykonanie
Połączenie idealne - spróbujecie i z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
Składniki:2 pojedyncze
piersi z kurczaka1 mała
cebulka20 dag
szpinaku (świeży lub mrożony)3 ząbki
czosnku150 ml
śmietanki (12,18 lub 30%)50 g
serka topionego śmietankowegosól,
pieprzestragongałka muszkatołowa1 łyżka
soku z cytrynyolej lub
masłoSposób wykonania:1. Jeśli używamy
mrożonego szpinaku, należy go rozmrozić.2.
Mięso pokroić w grubszą kostkę, oprószyć
solą i
pieprzem, skropić
sokiem z cytryny i odstawić na kwadrans.3.
Cebulę posiekać, zrumienić na
oleju na patelni, jak się zarumieni dorzucić
mięso, zrumienić
mięso z obu stron. Następnie do
mięsa dodać rozgniecione ząbki
czosnku, a następnie
szpinak.4. Wlać
śmietankę, doprawić
solą,
pieprzem,
gałką muszkatołową i
estragonem. Dodać
ser topiony. Gotować wszystko 2-3 minuty bez przykrycia by sos lekko zgęstniał.5. Podawać wedle uznania, u nas akurat z
ryżem.Smacznego!!!
Źródło: Niebo na talerzu