Przepis na szybki i pyszny obiadek. Mało tego - zdrowy obiadek !Składniki:makaron [dowolny] ja użyłam kokardkiszpinak - użyłam mrożony1 cebula2 ząbki czosnku2 łyżki masła300 ml śmietanki 30 %pierś z kurczakasólpieprzMakaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Można ugotować al dente jak ktoś woli :)Na patelni rozgrzać masło, zeszklić pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Należy uważać, aby czosnek się nie przypiekł.Pierś z kurczaka umyć, pokroić w większą kostkę i podsmażyć na złoty kolor dodając do cebulki. Dodać szpinak i dusić około 5 minut. Dodać śmietankę, doprawić pieprzem, solą i wymieszać.Danie można przyprawić też gałką muszkatałową oraz dodać starty ser.Ugotowany makaron można także wymieszać z sosem lub nałożyć makaron na talerz i wówczas polać sosem. Wybór dowolny :)