Smakowita przekąska w sam raz na letnią imprezę domową lub po prostu coś na ząb do schrupania czyli ogórki faszerowane. Jest to smaczne, chrupiące, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, które szczególnie polecam wielbicielom sera camembert.składniki na 12 sztuk2 ogórki zielone1 jajko ugotowane na twardo120 g sera camembert100 g serka śmietankowegotwarogowego3-4 gałązki natki pietruszki3-4 gałązki koperku1 łyżeczka musztardyczarny pieprzsólprzepisObrane ogórki kroimy na kawałki o jednakowej wielkości a następnie każdego ogórka przekrawamy wzdłuż na pół i łyżeczką usuwamy z niego nasiona.Opłukany koperek i natkę pietruszki drobno siekamy.Do miski wrzucamy ugotowane na twardo i rozdrobnione na mniejsze części jajko, dodajemy pokrojony na kawałki ser camembert oraz serekśmietankowy, wrzucamy posiekany koperek i natkę pietruszki.Wszystkie składniki dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.Masę doprawiamy musztardą, odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i całość jeszcze raz ze sobą łączymy. Tak przygotowanym kremem napełniamy połówki ogórków najlepiej przy pomocy rękawa cukierniczego. Gotowe przekąski dekorujemy koperkiem.