ßßß Cookit - przepis na Serek topiony koperkowy

Serek topiony koperkowy

nazwa

Wykonanie

Kiedyś już robiłam taki domowy serek topiony ....tym razem skorzystałam z przepisu Dominiki ..no i znów mi nie wyszedł taki jakbym chciała...ale może następnym razem się uda..
250 g twarogu tłustego
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
0,5 łyżeczki soli
1 jajko
koperek
Twaróg rozdrobnić włożyć do garnuszka, dodać sodę i sól – utłuc tłuczkiem do mięsa. Dodać jajko i wymieszać, pogrzewać przez 15 minut, doprowadzając mieszankę do 60 stopni, cały czas mieszając.Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać.Przełożyć serek do pojemniczka, przechowywać w lodówce.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/06/serek-topiony.html