Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tort z ponczem i wiórkami ...Pyszne naleśniki z powidłami ... »Czasami nie wiem już co robić na te obiady często się powtarzają ale urozmaicam je składnikami więc zawsze jest inna w smaku . Zupa buraczkowa dzisiaj na obiad4 duże
buraki3
marchewkikawałek
selera5
ziemniaków2
kostki rosołoweudka z kurczaka 2 sztuki0,5
cytrynysól morska Royal Brandpieprz biały Kamis
vegetacukier do smaku4 ziarna
ziela angielskiego Kamis3
listki laurowe Kamis
pieprz ziarnisty 5 sztuk Kamisząbki
czosnku 4 sztukiDo garnka nalałam 3 litry
wody, dodałam 2
kostki rosołowe,
mięso,
ziele angielskie i
liście laurowe.
Marchew ścieramy na tarce
seler tak samo dodajemy do zupy. Gotujemy z 30 minut po tym czasie dodajemy
ziemniaki pokrojone w kostkę i
czosnek w plasterkach gotujemy do miękkości
ziemniaków . dodajemy starte
buraczki na jarzeniówce oraz
sok z cytryny .Zmieszamy gaz dodajemy
przyprawy jak tylko
buraczki będą miękkie ściągamy z gazu wtedy nie straci koloru :)
czwartek, 14 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter