Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rolada smerfowa
Pstrag z pieczonymi
ziemiakami »Tak bardzo mi się chciał
rybki poszłam do Lidla i kupiłam dwie okazałe wypatroszone czyli
pstrągaUsmażyłam go na patelni w dzwonka :)
olej do smażenia
mąka 200 gram do smażenia
pieprz biały mielony do przyprawienia
rybki Kamis
sól morska szczypta do smaku
Royal Brandsok z jednej
cytryny3 ząbki
czosnkuposiekany,
sól, świeżo mielony
pieprzSolę rybę wewnątrz i staram się rozetrzeć
sól po całości .Odrobinę
pieprzu białego do środka też lekko rozcieram. Wkładam do środka dwie połówki
czosnku i skrapiam
sokiem z cytryny . Posypuje
sola rybę po wierzchu i trochę
pieprzu i też skrapiam
sokiem z cytryny . Zostawiam na 15 minut aby przeszła
ryba aromatem
potem kroje w dzwonka . Na rozgrzana patelnie wrzucam
olej 2 spore łyżki .
Rybę dzwonka maczam w
mące a
potem na rozgrzany
olej kładę i smażę. Do
ryby pasuje wiosenna
sałatka . Podajemy na sałacie lodowej z
pomidorkami .
czwartek, 07 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter