Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne naleśniki z powidłami ...Muffiny
czekoladowe »Przeważnie na piątek zostawiam
rybę ale w takie dni też robię . To zależy kiedy najdzie mnie ochota.
Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej2
pstrągi koło 80 deko jeden
sól morska szczypta
Royal Brandpieprz biały mielony szczypta Kamis
cytryna 2,3 plasterki do środka
rybymasło po parę plasterków do środka
rybyRybę umyłam oczyściłam natarłam
sola w środku i na wierzchu posypałam delikatnie
pieprzem. Pokroiłam plasterki
masła które dałam do środka
ryby dosyć sporo . Plasterki
cytryny dałam do środka
ryby na przemian
masło cytryna.
Skropiłam cytryna na wierzchu
ryby . Przełożyłam na folie aluminiową i zawinęłam
pstrągi tak aby zbytnio folia nie dotykała ich żeby nie przykleiła do nich . Piekłam koło godziny w 170 stopniach wystarczy 40 minut właściwie ale ja
potem odchyliłam folie i przypiekam troszkę
pstrągi . Podawałam z
ziemniakami i
sałatka z
pomidora ale idealnie można wpasować go we frytki polecam .
piątek, 15 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter