ßßß Cookit - przepis na Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej

Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pyszne naleśniki z powidłami ...
Muffiny czekoladowe »
Przeważnie na piątek zostawiam rybę ale w takie dni też robię . To zależy kiedy najdzie mnie ochota.
Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej
2 pstrągi koło 80 deko jeden
sól morska szczypta Royal Brand
pieprz biały mielony szczypta Kamis
cytryna 2,3 plasterki do środka ryby
masło po parę plasterków do środka ryby
Rybę umyłam oczyściłam natarłam sola w środku i na wierzchu posypałam delikatnie pieprzem. Pokroiłam plasterki masła które dałam do środka ryby dosyć sporo . Plasterki cytryny dałam do środka ryby na przemian masło cytryna.Skropiłam cytryna na wierzchu ryby . Przełożyłam na folie aluminiową i zawinęłam pstrągi tak aby zbytnio folia nie dotykała ich żeby nie przykleiła do nich . Piekłam koło godziny w 170 stopniach wystarczy 40 minut właściwie ale ja potem odchyliłam folie i przypiekam troszkę pstrągi . Podawałam z ziemniakami i sałatka z pomidora ale idealnie można wpasować go we frytki polecam .
piątek, 15 marca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/03/Pstrag-zapiekany-w-foli-aluminiowej.html