ßßß Cookit - przepis na Pstrag z pieczonymi ziemiakami

Pstrag z pieczonymi ziemiakami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pstrąg z patelni
Pyszota z makaronu i mięsa »
Polecam na Piątek i coś postnego ale bardzo smacznego ryba kochani ryba
pstrąg 1-2 sztuki
pieprz biały mielony Kamis
sól morska Royal Brand szczypta
sok z cytryny
troszkę soli czosnkowej
ziemniaczki 1,1/2kg umyte obrane pokrojone w cwiartki sól
rosołek drobiowy
2 szklanki gorącej wody
Ziemniaki myjemy obieramy kroimy w ćwiartki wkładamy do naczynia do zapiekania posypujemy solą. Do 2 szklanek wody wkładamy pokruszoną kostkę drobiową mieszamy do rozpuszczenia, zalewamy ziemniaki i pieczemy 1.1/2 godziny w 180 stopniach mieszamy co jakiś czas by się nie przypaliły . Rybę myjemy solimy pieprzymy i posypujemy solą czosnkową kroimy w dzwonka i maczamy w mące i smażymy na złotawy kolor podajemy rybę z ziemniakami i sałatką.
Ziemniaczki upiekłam w ceramicznym naczyniu Emako Jest naprawdę superowe Podelwałam rosołkiem i piekły się równo :)
czwartek, 07 marca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/03/Pstrag-z-pieczonymi-ziemiakami.html