Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Drożdżówki rwane z ...Pierś zapiekana ze
szpinakiem ... »Smażona
flądraFlądrę najlepiej kupować jak największą taką z 20 centymetr może być i najlepiej świeżą. Kupiłam 6 sztuk :)
flądra 6 szt
pieprz biały mielony Kamis do smaku
płatki soli morskiej cytrynowej
Royal Brandsok z cytryny najlepiej z dwóch
mąka tortowa do
flądryolej rzepakowy do smażenia Rapso
Flądrę myjemy, odcinamy głowę i czyścimy, ja to jeszcze
skrobię a
potem moczę z 2 godziny .
Potem susze
rybkę. Skrapiam
cytryną porządnie , a
potem posypuje
solą cytrynową i
pieprzem białym mielonym , Przed smażeniem trosze osuszam z nadmiaru
soku z cytryny . Obsypuję
mąką flądrę i smażę na
oleju rzepakowy teraz skórka będzie chrupiąca . Podawałam z ziemniaczkami .
wtorek, 06 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter