ßßß Cookit - przepis na Smażona flądra

Smażona flądra

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Drożdżówki rwane z ...
Pierś zapiekana ze szpinakiem ... »
Smażona flądra
Flądrę najlepiej kupować jak największą taką z 20 centymetr może być i najlepiej świeżą. Kupiłam 6 sztuk :)
flądra 6 szt
pieprz biały mielony Kamis do smaku
płatki soli morskiej cytrynowej Royal Brand
sok z cytryny najlepiej z dwóch
mąka tortowa do flądry
olej rzepakowy do smażenia Rapso
Flądrę myjemy, odcinamy głowę i czyścimy, ja to jeszcze skrobię a potem moczę z 2 godziny . Potem susze rybkę. Skrapiam cytryną porządnie , a potem posypuje solą cytrynową i pieprzem białym mielonym , Przed smażeniem trosze osuszam z nadmiaru soku z cytryny . Obsypuję mąką flądrę i smażę na oleju rzepakowy teraz skórka będzie chrupiąca . Podawałam z ziemniaczkami .
wtorek, 06 sierpnia 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/08/Smazona-fladra.html