ßßß Cookit - przepis na Makaron po seczuańsku

Makaron po seczuańsku

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Sernik na zimno- eksperyment
Babka z dodatkiem kardamonu »
Dzisiaj miszmasz z makaronu seczuańskiego
Dostałam makaron i postanowiłam go wykorzystać na obiad.
Składniki:
-5 sparzonych zmiksowanych pomidorów
- sól cytrynowa do smaku Royal Brand
- czosnek 2 ząbki sprasowany
1. Wsypałam go do garnka zalałam wodą i dusiłam z 15 minut.
2. Odcedziłam i przełożyłam na patelnie , podsmażyłam na oleju rzepakowym .
3. Zalałam makaron zmiksowanymi pomidorami , sparzyłam je przed miksowaniem.
4. Dusiłam w pomidorach z 30 minut dodałam trochę soli cytrynowej do smaku i czosnek sprasowany .
5. Podawałam zaraz po przyrządzeniu .
czwartek, 10 października 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/10/Makaron-po-seczuansku.html