Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Naleśniki z
malinamiDomowy
makaron smażony z ... »Jest pracochłonny i najlepiej go robić kiedy chłodno na dworze bo będzie gorąco . Sporo czasu potrzeba by zgęstniał do pożądanej konsystencji . Sos nie jest tak gęsty i gładki jak ten kupny (którego główną bazą jest
cukier), ale na pewno dużo zdrowszy i naturalny.4 wielkie obrane
cukinie ( po obraniu i wydrążeniu środka ma być 2,5 kg)20 ząbków
czosnku3 kg
pomidorypapryka czerwona i zielona po 4 sztuki każdego koloru3 łyżki
suszonych pomidorów z
czosnkiem Kamis1 szklanka
cukru150 ml czerwonego
octu winnego Jamar3 łyżeczki
papryki węgierskiej
Royal Brand1 łyżeczka
pieprzu kolorowego Kamis2 łyżki
soli1/2 łyżeczki mielonego
cynamonu1/2 łyżeczki mielonego
imbiru1/2 łyżeczki mielonego
ziela angielskiego1/2 łyżeczki
Curry indyjskie - Specjalite Kamis1 . Umytą
cukinię obierz ze skórki wykrój miąższ ze środka , a resztę pokrój w kostkę Przełóż do miski i zasyp 2 łyżkami
soli.2 . Zamieszaj i odstaw na godzinę , aż puszczą sok, nie odciskaj.3 .
Pomidory myje i kroje w kostkę nie sparzam ich .4 . Będą potrzebne dwa garnki 5 litrowe .5 . Blenderm zmiksowałam
pomidory , przełożyłam je do dwóch garnków . Zmiksowałam
cukinię , przełożyłam do dwóch garnków.6 .
Paprykę czerwoną i zieloną pokroiłam drobno i zmiksowałam blenderem też przełożyłam do dwóch garnków .7 . Gotowałam na małym ogniu mieszając .8 . Po godzinie trochę się wygotowało , a po 4 godzinach wyłączyłam gaz . Zmiksowałam składniki jeszcze raz już ugotowane .9 . Przełożyłam teraz wszystko do jednego garnka 5 litrowego .10 . Zmieściło się wszystko
czosnek obrałam i pokroiłam, do
keczupu dopiero teraz dodałam(
pieprz,
cukier ,
paprykę,
ocet winny ,
cynamon,
imbir,
ziele angielskie )11 . Gotowałam teraz 3 godziny i znowu zmniejszyło się o połowę. Na samym końcu dodałam
suszone pomidorki z
czosnkiem i
bazylią ,
czosnek posiekany , gotowałam godzinę .12 . Gorący
keczup wkładałam w słoiczki i pasteryzuje 15 minut . Teraz mam zapas na zimę będzie idealny do pizzy :)
czwartek, 29 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter