Makaron domowej roboty … podawany z czosnkiem i natką pietruszki, podsmażonymi na oliwie … z dodatkiem pomidorków koktajlowych … Prosto i pysznie! Bardzo polecam!Składniki:300 g makaronu tagliatelle domowego z tego przepisu200 g pomidorków koktajlowych3 średnie ząbki czosnku2 łyżko poszatkowanej natki pietruszki3 łyżki oliwy z oliwek extra verginesól himalajska do smakuWykonanie:Makaron gotujemy w osolonej wodzie.Czosnek obieramy, rozduszamy i siekamy. Natkę pietruszki opłukujemy pod bieżąca wodą, szatkujemy. Pomidorki myjemy i kroimy na pół.Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i natkępieteruszki, smażymy ok. 2 minuty. Następnie dodajemy pomidorki koktajlowe i smażymy kilka sekund. Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron. Solimy do smaku, mieszamy i podajemy.Smacznego!