Wykonanie
Bardzo lubię
makaron spaghetti, często dodawałam do tego
makaronu gotowych
sosów, tym razem postanowiłam zrobić
makaron z
mięsem mielonym i
pomidorami. Bardzo mi smakowało doprawione
mięso, kolejn y dobry pomysł na obiad, można zapakować do pudełka i zabrać do pracy.
Przep i s z Vital i i .
Składniki(porcja dla 3 osób)500 g
mięsa mielonego wieprzowego2
pomidorynatka pietruszki1 ząbek
czosnkusól i
pieprzoliwa z oliwek do smażenia300 g
makaronu typu spaghettiWykonanie
Mięso poddusiłam na patelni z dodatkiem
oliwy, dodałam
czosnek,
przyprawy i spaż one
pomidor y bez skórki, które pokroiła m w kostkę, wszystko posypałam pokrojon ą
natką pietruszki i wymieszałam.
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie, po ugotowaniu przelałam go
wodą(ten typ
makaronu przelewam
wodą, no chyba że robię carbonarę;)).
Makaron wyłożyłam na talerz i ułożyłam na nim
mięs o z
pomidorami i
natką .
opracowała Edyta