ßßß Cookit - przepis na Ryba w słodko kwaśnej zalewie

Ryba w słodko kwaśnej zalewie

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Filet z indyczki w marynacie ...
Rolada z dżemem jagodowym i ... »
Panga mrożona filety 2 kg
- maka do obtoczenia ryby
- olej do smażenia
- sól morska Royal Brand do posypania ryby
- sok z 1 cytryny
-pieprz biały mielony KAMIS
Zalewa :
- 1 szk. octu
- 3 szk. wody
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki soli morskiej Royal Brand
- 3 ziarna ziela angielskiego KAMIS
- 3 listki laurowe KAMIS
- 2 duże cebule
Rybę rozmroziłam odcedziłam z wody posoliłam popieprzyłam polałam sokiem z cytryny . Obtoczyłam w mące i smażyłam na oleju z obu stron na rumiany kolor.
Do szklanego naczynia włożyłam ziele angielskie listki laurowe i pieprz mielony biały na to dałam pokrojoną cebule w talarki .
Zagotowałam wodę wlałam do miski dodałam do niej ocet sól i cukier mieszałam do rozpuszczenia i połową zalewy zalałam rybę znowu położyłam pokrojoną cebulę i rybę i zalałam pozostała zalewą.
środa, 27 lutego 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/02/Ryba-w-slodko-kwasnej-zalewie.html