Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Filet z indyczki w marynacie ...Rolada z
dżemem jagodowym i ... »
Panga mrożona filety 2 kg-
maka do obtoczenia
ryby-
olej do smażenia-
sól morska Royal Brand do posypania
ryby- sok z 1
cytryny-
pieprz biały mielony KAMISZalewa :- 1 szk.
octu- 3 szk.
wody- 6 łyżek
cukru- 2 łyżki
soli morskiej Royal Brand- 3 ziarna
ziela angielskiego KAMIS- 3
listki laurowe KAMIS- 2 duże
cebuleRybę rozmroziłam odcedziłam z
wody posoliłam popieprzyłam polałam
sokiem z cytryny . Obtoczyłam w
mące i smażyłam na
oleju z obu stron na rumiany kolor.Do szklanego naczynia włożyłam
ziele angielskie listki laurowe i
pieprz mielony biały na to dałam pokrojoną
cebule w talarki .Zagotowałam
wodę wlałam do miski dodałam do niej
ocet sól i
cukier mieszałam do rozpuszczenia i połową zalewy zalałam
rybę znowu położyłam pokrojoną
cebulę i
rybę i zalałam pozostała zalewą.
środa, 27 lutego 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter