Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne
żeberka w miodziePyszny piernik z
żurawiną »
Panga w zalewie octowej smażona na
oleju rzepakowym idealna na wigilijne danie.Wyszła bardzo smaczna i miała lekko słodkawy smak .
Panga płaty 1,5 kg
mąka 200 gram
sól i
pieprz do smaku
sok z cytryn do skropienia
rybyolej rzepakowy do smażenia
ryby 200 mlZalewa octowa:1 szklanka
octu spirytusowego 10%1,5 litra
wody3
liście laurowe Kamiskilka ziaren
czarnego pieprzu Kamiskilka ziaren
ziela angielskiego Kamis
pieprz biały mielony Kamis
cukier 3 łyżki
sól 2 łyżeczki3 duże
cebulePłaty
rybne odsączyć z nadmiaru
wody.Osolić , doprawić
sokiem z cytryną i
pieprzem obtoczyć w
mące .Smażyć na
oleju rzepakowym z obu stron na rumiany kolor .Gdy będą rumiane przełożyć je do naczynia, aby ostygły.
Cebulę pokroić w talarki.W garnku zagotować
wodę z
octem i
przyprawami.Na koniec dorzucić
cebulę i gotować jeszcze chwilę.Gotową zalewę przelać do naczynia .Połowę zalewy położyć na dno i przełożyć
rybą tak aby na wierzchu też była
cebula .
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego zamierzam go używać w mojej kuchni ,
mogę powiedzieć , że jest jednym z najbardziej wartościowych
olejów roślinnych .
Naje się idealnie do sałatek jak i do smażenia. Usmażyłam na nim
żeberka w miodzie i jestem zadowolona ze swojego wyboru.Dodam jeszcze że
olej rzepakowy pomaga w obniżeniu ciśnienia tętniczego
krwi i pozwala utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu .poniedziałek, 23 grudnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter