Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Bigos na pierwszy dzień ŚwiątSernik
waniliowy z polewą w ... »Następna
rybka Wigilijna, prosta w wykonaniu i smaczna.
Rybę można na wiele sposobów z robić, jednym z nich jest właśnie w occie.Składniki :1,5 kg
mintajacebula 3 szt
pieprz ziołowy do smaku
sól do smaku 1 łyżeczka
cukier 7 łyżek
ziele angielskie 4 szt
ocet 10 %, 1 1/2 szklanki
woda 8 szklanekDodatkowo:
oliwa do smażenia
mąka do
rybysok z cytryny do skropienia
rybyWykonanie:
Rybę rozmrażamy, odsączamy z
wody, skrapiamy
sokiem z cytryny, solimy i
pieprzymy. Obtaczamy w
mące i smażymy na
oliwie z obu stron na rumiany kolor. Kroimy
cebule w talarki i kładziemy na do naczynia, dodajemy
ziele angielskie i
pieprz.Zalewa:Zagotowałam
wodę w czajniku,odmierzyłam 8 szklanek i dałam 1.1/2 szklanki
octu. Wsypałam 7 łyżek
cukru i 1 łyżeczkę
soli,wymieszałam i wlałam połowę do naczynia z
cebulą i zielem. Wyłożyłam
rybkę i posypałam
cebulą w talarkach wlałam resztę zalewy i włożyłam drugą porcje
ryby.Wystarczy 2-3 dni i
ryba jest już gotowa.PS:nie dodajemy
liścia laurowego, inaczej
ryba będzie smakować jak wiór , nie zbyt smaczna .
sobota, 26 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter