ßßß Cookit - przepis na Ryba w occie - Wigilia 2015

Ryba w occie - Wigilia 2015

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Bigos na pierwszy dzień Świąt
Sernik waniliowy z polewą w ... »
Następna rybka Wigilijna, prosta w wykonaniu i smaczna. Rybę można na wiele sposobów z robić, jednym z nich jest właśnie w occie.
Składniki :
1,5 kg mintaja
cebula 3 szt
pieprz ziołowy do smaku
sól do smaku 1 łyżeczka
cukier 7 łyżek
ziele angielskie 4 szt
ocet 10 %, 1 1/2 szklanki
woda 8 szklanek
Dodatkowo:
oliwa do smażenia
mąka do ryby
sok z cytryny do skropienia ryby
Wykonanie:
Rybę rozmrażamy, odsączamy z wody, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Obtaczamy w mące i smażymy na oliwie z obu stron na rumiany kolor. Kroimy cebule w talarki i kładziemy na do naczynia, dodajemy ziele angielskie i pieprz.
Zalewa:
Zagotowałam wodę w czajniku,odmierzyłam 8 szklanek i dałam 1.1/2 szklanki octu. Wsypałam 7 łyżek cukru i 1 łyżeczkę soli,wymieszałam i wlałam połowę do naczynia z cebulą i zielem. Wyłożyłam rybkę i posypałam cebulą w talarkach wlałam resztę zalewy i włożyłam drugą porcje ryby.Wystarczy 2-3 dni i ryba jest już gotowa.
PS:nie dodajemy liścia laurowego, inaczej ryba będzie smakować jak wiór , nie zbyt smaczna .
sobota, 26 grudnia 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/12/Ryba-w-occie-Wigilia-2015-1.html