Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne ciacho ze
śliwkami i ...
Wyniki konkursu Kenwood »Zrobiłam coś pysznego
rybę w occie
mintaja mrożonego kupiłam 2,5 kg i muszę przyznać ,że po rozmrożeniu wcale tej
ryby dużo nie było
Mintaj w occie2,5 kg
mintaja mrożonego
mąka do obtoczenia
rybyjajko 2 szt do panierki
rybysólpieprz mielony biały Kamis
przyprawa do ryby Kamis
cytryna -
sok z cytryny 150 gramZALEWA
cebula 2 białe
cebula czerwona 1 sztuka
ocet kolo 1 szklanki2 litry
wodycukier 150 gram
sól 1-2 łyżeczki
ziele angielskie 2 szt Kamis
liść laurowy 3 szt Kamis
olej 10 łyżekBardzo smaczna
ryba wyszła polecam bo nadaje się nie tylko na imprezę czy Wigilię ale też na śniadanie czy kolację.
1.
Rybę skropiłam cytryną posoliłam popieprzyłam i posypałam
przyprawą do ryby Kamis .
2.
Rybę maczam w
jajku i
mące i smażę z obu stron na rumiany kolor.
3.Zalewę zagotowujemy dodajemy
ziele angielskie i
liść laurowy oraz
ocet i
pieprz biały mielony Kamisdo smaku.
4.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka układamy na nie naczynia na nią układamy
rybę usmażoną na przemian z
cebula białą.
5. Następną warstwę
ryby kładziemy zalewamy zalewą i kładziemy
czerwoną cebulę .Dociskamy talerzykiem :)Jemy na następny dzień jest najlepsza
rybka :)
sobota, 05 stycznia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter