Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Ciasto z
truskawkamiŚWIETO PIZZZY DZISIAJ »Ta zupa krem nigdy mi się nie znudzi zawsze inaczej mi smakuje trochę ją wzbogace o
przyprawy i zawsze jest innaSKŁADNIKI:2 duże
marchewki6
ziemniaków dużychsłoiczek
buraczków zawekowanych na zimę startych4 rosół wołowy kostki
liść laurowy 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
pieprz w Ziarkach 3 sztuki
groszek ptysiowy do dekoracjikwasek
cytrynowy do smaku i wydobycia koloruPRZYGOTOWANIE:Do Garnka wlewamy 2 litry
wody wkładamy obrane
ziemniaki pokrojone na cztery części
marchewkę pokrojona też na cztery części Dodajemy 4 rosołki zile angielskie
liść laurowy i
pieprz gotujemy na małym ogniu aż warzywa zmiękną wyjmujemy a do
wywaru wkładamy
buraczki starte ze słoika
Marchew wyjmujemy z garnka i miksujemy to samo robimy z
ziemniakami na koniec przecedzamy
wywar i reszte wklądamy do pojemnika i miksujemy mwie o buraczkach startych które nie rozgotuja nam się Zmiskowane
ziemniaki marchew i
buraczki z
wywaru wołowego z powrotem trafijaja do garnka przecedzone przez sitko aby nam nie wpadła żadna grudka dodajemy szczyptę kwasku
cytrynowego do smaku jeszcze chwile na gazie trzymamy i podajemy na koniec dekorujemy
groszkiem ptysiowym smacznego .
środa, 08 lutego 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter