ßßß Cookit - przepis na Drobiowa galareta

Drobiowa galareta

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Cos na deser :
Sernik różowy »
Dzisiaj przy sobocie mężowi zachciało się galarety . Jako kochana żonka ugotowałam galaretę .
Składniki:
Bulion Babuni Drobiowy 4 sztuki
marchewka z groszkiem 250 gram mrożone
udka z kurczaka 4 sztuki duże
ziele angielskie 3 sztuki
liść laurowy 3 sztuki
pieprz w ziarnkach 6 sztuk
3 litry wody
żelatyna na 3 litry wody
Do garnka wlewamy wodę .Dodajemy umyte udka z kurczaka ziele angielskie ,liść laurowy ,pieprz w ziarnkach. Gotujemy na małym ogniu.Dodajemy bulion drobiowy Babuni Winiar w opakowaniu są dwie sztuki więc trzeba mieć dwa opakowania i dać 4 sztuki . Gotujemy do miękkości mięsa jakąś godzinkę ,Wyjmujemy udka obieramy z mięska na kawałki kroimy. Wkładamy z powrotem do Garnka i dodajemy marchewkę z groszkiem , marchewka jest w kostkę pokrojona .Gotujemy z 20 minut .Żelatynę zalewamy pół szklanki zimnej przegotowanej wody zostawiamy na 20 minut, w tym czasie pęcznieje . Żelatynę wkładamy do garnka i mieszamy do rozpuszczenia nie gotujemy już . Przelewamy galaretę w słoiki albo szklaneczki kto co woli .Jak ostygnie możemy wstawić do lodówki szybciej nam zgęstnieje .
sobota, 03 marca 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/03/Drobiowa-galareta.html