Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Cos na deser :Sernik różowy »Dzisiaj przy sobocie mężowi zachciało się galarety . Jako kochana żonka ugotowałam galaretę .Składniki:
Bulion Babuni Drobiowy 4 sztuki
marchewka z
groszkiem 250 gram mrożone
udka z kurczaka 4 sztuki duże
ziele angielskie 3 sztuki
liść laurowy 3 sztuki
pieprz w ziarnkach 6 sztuk3 litry
wodyżelatyna na 3 litry
wodyDo garnka wlewamy
wodę .Dodajemy umyte
udka z kurczaka ziele angielskie ,
liść laurowy ,
pieprz w ziarnkach. Gotujemy na małym ogniu.Dodajemy
bulion drobiowy Babuni
Winiar w opakowaniu są dwie sztuki więc trzeba
mieć dwa opakowania i dać 4 sztuki . Gotujemy do miękkości
mięsa jakąś godzinkę ,Wyjmujemy udka obieramy z
mięska na kawałki kroimy. Wkładamy z powrotem do Garnka i dodajemy
marchewkę z
groszkiem ,
marchewka jest w kostkę pokrojona .Gotujemy z 20 minut .
Żelatynę zalewamy pół szklanki zimnej przegotowanej
wody zostawiamy na 20 minut, w tym czasie pęcznieje .
Żelatynę wkładamy do garnka i mieszamy do rozpuszczenia nie gotujemy już . Przelewamy galaretę w słoiki albo szklaneczki kto co woli .Jak ostygnie możemy wstawić do lodówki szybciej nam zgęstnieje .
sobota, 03 marca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter