Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Leczo na pół ostro :Mrożona
kawa z
napojem ... »Moja córka jak zwykle nie jadła leczo bo tam
mięso jest ..Więc ugotowałam jej pomidorówkę " bez
mięsa" .Na koniec ugotowanej zupki wyjęłam i schowałam by nie widziała a przy obiedzie czekałam na jej reakcję . Uwaga zaczęła jeść i wrzask fujjjjjjjjjj tu jest
mięso " NIE
będę tego jadła " krzyczała moja córka a ja na to no co ty jakie
mięso przecież na rosołkach robiłam ha ha jakoś jakoś dala się przekonać i nadąsana zjadła obiad . Morał -Już nie da rady oszukać córki teraz odróżnia już
mięso od rosołków .SKŁADNIKI:2
udka z kurczaka3 litry
wody,
liść laurowy 3 z
ziele angielskie 3
czosnek 3 ząbki
śmietana 30% do zabielenia
marchew 3 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka3 rosołki drobiowe
przecier pomidorowy ja dałam słoiczek 200 gram
makaron kolanka drobniutkiPRZYGOTOWANIE:Najpierw do garnka wlałam
wodę włozyłam
udka z kurczaka marchew pietruszkę i ząbki
czosnku . Dodałam
ziele angielskie i
liść laurowy i rosołki gotowałam na małym ogniu. Jak
mięso było już ugotowane dodałam
przecier pomidorowy gotowałam jeszcze chwilę czyli 20 minut i dodałam
śmietanę . Ugotowałam osobno
makaron z łyżeczką tłuszczu i odrobiną
soli i podawałam .
Mięso schowane
potem wyjęłam i usmażyłam mąż zjadł z apetytem :)
sobota, 11 sierpnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter