Składniki:150 g makaronu wstążki Międzybrodzki1,5l wody1 porcja rosołowa1 listek laurowy2 ziarenka ziela angielskiego1/2 korzenia pietruszki1 marchewka2 puszki pomidorów krojonych80 ml śmietanki 30%1 łyżka mąki pszennejSól, pieprzPrzepis:W wodzie umieszczamy porcję rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do wrzenia na mocnym ogniu. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę oraz marchewkę. Po ok. 10 minutach dodajemy pomidory zmiksowane blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy kolejne 15 minut. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu (u mnie 10 minut), odcedzamy i nakładamy do miseczek. W szklance rozrabiamy mąkę ze śmietanką, tak aby nie było grudek. Do szklanki dolewamy kilka łyżek zupy i ponownie mieszamy. Całość dolewamy do zupy, mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut.Podsumowując testowanie makaronów Międzybrodzki - jestem z nich bardzo zadowolona. Szybki czas przygotowania, wspaniały smak i odpowiedni skład sprawiają, że na pewno będę częściej po nie sięgać :)