Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mazurek Wielkanocny - ZającPyszne
rogale z nadzieniem ... »Tradycyjnie nie może obejść się bez
żurku .Wielkanoc ma swoje prawa.Składniki:2
marchewki100 gram
pietruszka korzeń1
cebula opalona nad gazem1 00 gram
selerpieprz biały do smaku0,5 litra
żuru śląskiego2
liście laurowe4
ziela angielskierosołki drobiowe
udko z kurczakachrzan tarty Develey 4 łyżkiWarzywa myjemy obieramy i wkładamy do garnka. Dodajemy ziele,
listek laurowy i odrobię
pieprzu. Dodajemy rosołki drobiowe i
udko z kurczakaKurczak się ugotuje , wyjmujemy udko.Teraz dodajemy żur i
chrzan ,chwilę mieszamy smakujemy czy nie brakuje nic.Gotujemy
jaja wkładamy do talerza i zalewamy GOTOWYM
żurkiem.
DEVELEY ma smaczne produkty, jednym z nich jest właśnie
chrzan który użyłam do
żurku. Dodaje go też do
buraczków .poniedziałek, 28 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter