Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Paparajote - Designerskie ...
Rogale Świętomarcińskie »Miał być rosół gorący , aromatyczny i pyszny . Jak to bywa czasami
plany się zmieniły w trakcie . Wyszła pyszna drobiowa galareta . Też bardzo dobre i w końcu jakieś urozmaicenie .Składniki :
udka z kurczaka 6 szt
por 100 g
seler 100 g
pietruszka 100 g
marchew 3 st
cebula ( upieczona nad gazem )
ziele angielskie 3 szt
liść laurowy 3 szt
sól do smaku
pieprz biały mielony do smakuagar 3 łyżeczki na 3 litry
wywaruWykonanie:Do garnka wkładamy umyte i wyczyszczone
udka z kurczaka ( pokroiłam je na pół) . Dodajemy
włoszczyznę czyli
marchew ,
seler ,
por,
pietruszka i
cebula upieczona nad gazem . Całość gotujemy do momentu , aż nam zmięknie drobiowe
mięsko. Wyjmujemy udka i obieramy ( rwiemy palcami na różnej wielkości kawałki) .
Marchew kroimy drobno w plasterki w kostkę jak tam wam się podoba
seler i
pietruszkę tak samo , resztę warzyw z
wywaru wyrzucamy . Ponownie wkładamy
drób i pokrojone warzywa do naszego rosołu , mieszamy delikatnie. Agar rozpuszczamy pół szklanki gorącego rosołu i dodajemy do garnka. Jeszcze raz włączamy gaz i koło 10 minut grzejemy . Zostawiamy do ostudzenia i przekładamy w pojemniki . Ja przełożyłam w plastikowy podłużny i wycięłam foremką po zastygnięciu (fajnie wyszło )
czwartek, 12 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter