ßßß Cookit - przepis na Galareta z indyka

Galareta z indyka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rosół
Kremowy biszkopt »
Postanowiłam zrobić galaretę z mojej indyczki
Składniki:
- udo z indyczki i korpus
- 4 marchewki
- sól
-pieprz biały mielony Kamis
- żelatyna na 2,5 litra wywaru
-ziele angielskie 4 szt Kamis
- liść laurowy 4 szt Kamis
- pietruszka korzeń 100 gram
-por 100 gram
- seler 100 gram
Do garnka włożyłam mięso z indyczki dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz włoszczyznę Gotowałam na małym gazie aby nie bulgotało . Rosół wyszedł lekko tłustawy ale w smaku wyśmienity . Gotowałam 2 godziny aż mięso rozpadała się wtedy wyjęłam je i oskubałam na małe kawałki dodałam z powrotem do garnka . włoszczyznę wyjęłam pokroiłam drobno marchew i dodałam do garnka. Żelatynę zalałam 150 gram wody zimnej jak spęczniała rozpuściłam ją i dodałam do rosołu z mięsem zamieszałam z 10 minut i wlewałam ja do małych pojemniczków po serku :)
sobota, 20 kwietnia 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/04/Galareta-z-indyka.html