Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« RosółKremowy
biszkopt »Postanowiłam zrobić galaretę z mojej indyczkiSkładniki:- udo z indyczki i korpus- 4
marchewki-
sól-
pieprz biały mielony Kamis-
żelatyna na 2,5 litra
wywaru-
ziele angielskie 4 szt Kamis-
liść laurowy 4 szt Kamis-
pietruszka korzeń 100 gram-
por 100 gram-
seler 100 gramDo garnka włożyłam
mięso z indyczki dodałam
ziele angielskie i
liść laurowy oraz
włoszczyznę Gotowałam na małym gazie aby nie bulgotało . Rosół wyszedł lekko tłustawy ale w smaku wyśmienity . Gotowałam 2 godziny aż
mięso rozpadała się wtedy wyjęłam je i oskubałam na małe kawałki dodałam z powrotem do garnka .
włoszczyznę wyjęłam pokroiłam drobno
marchew i dodałam do garnka.
Żelatynę zalałam 150 gram
wody zimnej jak spęczniała rozpuściłam ją i dodałam do rosołu z
mięsem zamieszałam z 10 minut i wlewałam ja do małych pojemniczków po
serku :)
sobota, 20 kwietnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter