Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierś w cieście piwnym
Rogale na śniadanie »Przepyszna jesienna zupka , warzywa jak najbardziej pasują akurat teraz kiedy za oknem pada , wieje i jest szarówka .Składniki :
seler 100 g
pietruszka 100 g
cebula 1 szt
marchew 2 szt
por 100 gr
ziele angielskie 3 szt
liść laurowy 3 sztDodatkowo:
ziemniaki 5 szt
pieczarki 400 gskrzydełka z
kurczaka 3 szt
śmietana 18% 150 mlWykonanie zupy pieczarkowej :Do garnka wkładamy
włoszczyznę (
seler ,
por ,
cebula ,
marchew ,
pietruszka ). Dodajemy
ziele angielskie i
liść laurowy , wkładamy skrzydełka z
kurczaka i gotujemy na małym ogniu.
Ziemniaki obieramy , kroimy w kostkę i wkładamy do naszego
wywaru warzywnego. Gotujemy, aż zmiękną .
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki , dodajemy do zupy kiedy już mamy
ziemniaki miękkie. Dosalamy zupę i dodajemy odrobinę
pieprzu mielonego białego do smaku. Zupa nam dochodzi (
pieczarki już po 15 minutach są dobre). Na końcu
wywar z zupy łączymy ze
śmietaną ( do słoiczka wlewam łyżką
wywar , dodaje
śmietanę , mocno mieszam i przelewam do zupy, mam pewność , że nie będzie grudek).
środa, 28 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter