Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Szare kluchy w Różowej KuchniCzernina na podrobach z ... »Przepyszna zupa grzybowa . Wszak sezon jeszcze trwa więc i rarytasy powstają. Zapraszam na jesienna zupę.Składniki klasyczna grzybowa:
grzyby leśne ( podgrzybki
prawdziwki ) 300 g po ugotowaniu
cebula 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 100 g
por 100 g2 kostki
grzyboweliść laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 szt
ziemniaki 5 sztPrzygotowanie:
Grzyby leśne czyścimy obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy ( zbieramy szum ) i przecedzamy , przemyć pod bieżącą
wodą.Do garnka wlewamy
wodę 2 litry i wkładamy
włoszczyznę marchew por,
cebulę pietruszkę . Dodajemy ziele i
listek laurowy. Dodajemy kostki
grzybowe . Gotujemy na małym ogniu.
Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w kostkę , dodajemy do
wywaru warzywnego. Nadal gotujemy z 30 minut. Teraz dodajemy
grzyby leśne ugotowane wcześniej. Jeszcze chwile gotujemy i mamy pyszną
grzybową . Gdyby brakowało wam smaku do dodajcie jeszcze
soli i
pieprzu .
środa, 07 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter