Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Koktaj z dodatkiem
śliwki z kompotu
Kapusta postna »Rosół na chłodne zimowe dni jest idealny smak aromat i lepiej się poczujesz kiedy męczy cię przeziebienie to wtedy sięgnij po rosółPół
kury,
marchewka, 2-3
pietruszka korzeń, 1
pietruszka zielona, pęczek
cebula, 1
seler korzeń, pół
pora, biała część
ziele angielskie 2 szt
liść laurowy, 2 szt
sól,
vegeta do smaku,łyżeczka
cukru,
pieprz biały szczypta
Kurę wkładamy do garnka z dodatkiem odrobiny
soli najpierw ją należy obgotować z 15 minut
potem odlewamy szumowiny . Zalewamy znowu
woda dodajemy
marchew cebule opalona nad gazem która nada klarowności rosołowi . Resztę warzyw myje i dodaje do rosołu . Teraz dodaje
ziele angielskie liść laurowy i
natkę pietruszki . Rosół z
kury gotujemy koło 2 godzin na małym ogniu . po dwóch godzinach doprawiamy
vegetą dodajemy
czosnek i jeszcze gotujemy z pół godziny i gotowe .
Dostałam jakiś czas temu paczkę z
makaronami Czanieckie
makarony wypróbowałam pierwszy z nich 5 jajeczny idealnie pasuje do rosołu .
środa, 20 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter