ßßß Cookit - przepis na Rosół z kury

Rosół z kury

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Koktaj z dodatkiem śliwki z kompotu
Kapusta postna »
Rosół na chłodne zimowe dni jest idealny smak aromat i lepiej się poczujesz kiedy męczy cię przeziebienie to wtedy sięgnij po rosół
Pół kury,
marchewka, 2-3
pietruszka korzeń, 1
pietruszka zielona, pęczek
cebula, 1
seler korzeń, pół
pora, biała część
ziele angielskie 2 szt
liść laurowy, 2 szt
sól, vegeta do smaku,
łyżeczka cukru,
pieprz biały szczypta
Kurę wkładamy do garnka z dodatkiem odrobiny soli najpierw ją należy obgotować z 15 minut potem odlewamy szumowiny . Zalewamy znowu woda dodajemy marchew cebule opalona nad gazem która nada klarowności rosołowi . Resztę warzyw myje i dodaje do rosołu . Teraz dodaje ziele angielskie liść laurowy i natkę pietruszki . Rosół z kury gotujemy koło 2 godzin na małym ogniu . po dwóch godzinach doprawiamy vegetą dodajemy czosnek i jeszcze gotujemy z pół godziny i gotowe .
Dostałam jakiś czas temu paczkę z makaronami Czanieckie makarony wypróbowałam pierwszy z nich 5 jajeczny idealnie pasuje do rosołu .
środa, 20 marca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/03/Rosol-z-kury.html