ßßß Cookit - przepis na Galareta drobiowo- wieprzowa

Galareta drobiowo- wieprzowa

nazwa

Wykonanie

1 golonka
1 kurczak
2 nóżki
cebula
marchew
pietruszka
liście laurowe
ziele angielskie
vegeta
sól, pieprz
Mięso umyć i włożyć do garnka, dodać obrane i umyte warzywa. Dodać ziele angielskie i listki laurowe, zalać wodą, posolić . Zbierać szumowiny i gotować do miękkości mięsa [ kurczaka wyjąć szybciej] . Mięso i warzywa wyjąć. Po wystygnięciu mięsa usunąć kości i pokroić.Dodać do odcedzonego wywaru i jeszcze gotować przez około 5 minut, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Wylać do salaterki i odstawić do lodówki aby stężała.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/01/454-galareta-drobiowo-wieprzowa.html