ßßß
Co potrzeba? ( Danie na 5 osób )kurczakkawałek wołowiny ( wielkości dłoni)2 marchewkipół korzenia selera (małego)pół pora1 korzeń pietruszkimały kawałek świeżej kapustynatka pietruszki2 liście laurowe4 - 5 ziarenek ziela angielskiegovegeta/kuchareksólDo dzieła :Mięso i wszystkie warzywa należy opłukać. Do większego garnka nalać zimnej wody, włożyć kurczaka,wołowinę, pora, liście laurowe oraz ziele angielskie.Marchewkę, korzeń pietruszki, seler obrać, przekroić i włożyć do garnka. Kapustę oraz natkę pietruszki - dołożyć. ( Można związać je nitką, żeby w trakcie gotowania nie rozpadły się).Wszystko gotować na małym ogniu pod pokrywką, rosół musi gotować się długo, aby był dobry. :) Gdy na powierzchni pokażą się szumowiny, należy je zebrać.Rosół przyprawiam vegetą/kucharkiem i odrobiną soli ( jeśli jest to konieczne)Podajemy z makaronem, świeżą natką pietruszki oraz ugotowaną marchewką.Rosół może być podstawą do wielu innych zup, np.; pomidorowej, ogórkowej, jarzynowej.Smacznego !