Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Produkty Lestello - recenzja
Emako - Test naczynia ... »Moja dzisiejsza propozycja to smaczna i zdrowa zupa treściwa i sycąca z
zielonej soczewicy . Jest niskokaloryczna a jednocześnie zawiera dużo
białka, witamin i składników mineralnych takich jak wapń, fosfor, kwas foliowy czy żelazo. Doskonale nadaje się na jesienne i zimowe wieczory przez swoje właściwości rozgrzewające. Ciepły,
imbirowo czosnkowy aromat rozchodzący się po całym domu wspaniałe doznania mówię wam .2
marchewki, pokrojone w półplasterki
ziemniaki 6 sztuk pokrojone w kostkę1
korzeń pietruszki, pokrojony w kostkę1/2 niewielkiego
selera, pokrojonego w kostkę2
pomidory, bez skórki, pokrojonego w kostkę1
warzywna kostka rosołowa1 szklanka
zielonej soczewicy Lestello(suchej)4 ząbki
czosnku, pokrojone w cienkie plasterki2 łyżeczki
przecieru pomidorowego1 szczypta mielonego kuminu (
kminu rzymskiego)
sól morska do smaku
Royal Brandpieprz biały do smaku Kamis
listek laurowy 2 sztuki Kamis
ziele angielskie 2 sztuki Kamis
sos sojowy Kikkoman 2 łyżeczki3l
wody (wrzątku)
W dużym garnku rozgrzać łyżkę
oliwy i lekko podsmażyć na niej
marchew,
pietruszkę i
selera i kontynuować podsmażanie. Kiedy warzywa lekko zmiękną zalać całość wrzątkiem (aby przykryć warzywa) dodać
ziemniaki pokrojone w kostkę , dodać
kostkę rosołową i
sos sojowy. Gotować 10 minut.
Soczewicę przepłukać na sicie pod bieżącą
wodą. Dodać do gotujących się warzyw. Gotować 25 minut, aż będzie prawie miękka.Dodać
przecier pomidorowy,
pomidory pokrojone w kostkę ,
czosnek, kumin,
sól i
pieprz biały . Gotować jeszcze 20 minut , by
soczewica zupełnie zmiękła, a zupa zgęstniała. Zupa będzie gęstnieć, a wtedy należy dolewać gorącej
wody, aby nie przywierała. Nie powinna być jednak zbyt wodnista, ale konsystencją ma przypominać gulasz.
Sos sojowy nadaje zupie wyrazistości .
Sos sojowy Kikkoman – niezastąpiona
przyprawa kuchni azjatyckiej, która stanowi dopełnienie wszelkiego rodzaju potraw. Produkt całkowicie naturalny, powstający z niemodyfikowanej genetycznie soi i nie zawierający żadnych dodatków wpływających na uwydatnienie smaku i koloru. Świetnie uzupełnia smak potraw kuchni polskiej, np. zup, pieczonych i smażonych
mięs, ryb sałatek i warzyw.
poniedziałek, 18 lutego 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter