Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rosół z
kuryRozgrzewająca zupa z ... »Nie ma to jak
kapusta postna lubię ją przygotowywać i czuć w kuchni zapach
grzybów leśnych
Kapusta postna - SKŁADNIKI:1,1/2 kg
kapusty kiszonej150 gram aromatycznych
suszonych grzybówdwie łyżki
olejuszczypta
kminkuliść laurowy 3 szt KAMIS
ziele angielskie 3 szt KAMIS
pieprz biały mielony KAMIS
sól morska do smaku
ROYAL BRANDSuszone grzyby moje sama suszyłam je są to podgrzybki koźlaki
prawdziwki wrzuciłam do rondla i zalałam gorącą
wodą, przykryłam talerzem i zostawiłam na godzinę. Przemyłam je ale ładnie pachną :)
Kapustę kiszoną odcedziłam z
wody i włożyłam do garnka. Zalałam
woda tak aby zakryło
kapustę dodałam
liść laurowy,
kminek,
ziele angielskie i
pieprz. Przykrywka przykryłam ganek gotowałam 2.1/2 godziny aż
kapusta zmiękła.
Grzyby obmyte pokroiłam na drobniejsze kawałki i dodałam w trakcie gotowania do
kapusty . Dodałam 2 łyżki
oleju całość gotowałam jeszcze z 30 minut i gotowe.Podałam w naczyniu od
Emako.pl które dostałam i naprawdę się wspaniale prezentowało.Zachęcam do zaopatrzenia się w takie naczynko .
środa, 20 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter