Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Botwinka z
makaronemTort na zakończenie lata »Mojej rodzince już znudziły się ciągle te same dania chcą czegoś nowego .Trudno im dogodzić .Dzisiaj będą faszerowane
udka z kurczaka6
udek z kurczaka400 gram
pieczarek300 gram
mięsa mielonego miałam
łopatkęsuszone pomidorki z
czosnkiem bazylią 3 łyżki Kamispół łyżeczki
soli cytrynowej w płatkach
Royal Brandpapryka węgierska
Royal Brandpieprz biały KamisUdka myjemy wycinamy kość . Teraz zostawiamy niech
woda odcieknie.
Pieczarki myjemy kroimy w plasterki smażymy na
oleju rzepakowym doprawiamy
suszonymi pomidorkami i
solą cytrynową oraz
pieprzem białym . Studzimy , dodajemy
mięso mielone, mieszamy i nadziewamy udka wciskamy do środka farsz i zawijamy udko pod spód. Pieczemy w formie prostokątnej . Na spód kładziemy folię aluminiową i na to układamy udka posypujemy je leciutko
sola i czerwoną mieloną
papryką . Pieczemy udka 75 minut pod folia aluminiowa w 180 stopniach . Pod koniec pieczenia odkrywamy folie i
kurczak się dopieka .
poniedziałek, 02 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter