ßßß Cookit - przepis na Faszerowane udka

Faszerowane udka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Botwinka z makaronem
Tort na zakończenie lata »
Mojej rodzince już znudziły się ciągle te same dania chcą czegoś nowego .
Trudno im dogodzić .
Dzisiaj będą faszerowane udka z kurczaka
6 udek z kurczaka
400 gram pieczarek
300 gram mięsa mielonego miałam łopatkę
suszone pomidorki z czosnkiem bazylią 3 łyżki Kamis
pół łyżeczki soli cytrynowej w płatkach Royal Brand
papryka węgierska Royal Brand
pieprz biały Kamis
Udka myjemy wycinamy kość . Teraz zostawiamy niech woda odcieknie.
Pieczarki myjemy kroimy w plasterki smażymy na oleju rzepakowym doprawiamy suszonymi pomidorkami i solą cytrynową oraz pieprzem białym . Studzimy , dodajemy mięso mielone, mieszamy i nadziewamy udka wciskamy do środka farsz i zawijamy udko pod spód. Pieczemy w formie prostokątnej . Na spód kładziemy folię aluminiową i na to układamy udka posypujemy je leciutko sola i czerwoną mieloną papryką . Pieczemy udka 75 minut pod folia aluminiowa w 180 stopniach . Pod koniec pieczenia odkrywamy folie i kurczak się dopieka .
poniedziałek, 02 września 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/09/Faszerowane-udka.html