Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Muffiny
wanilioweGulasz z
indyczej piersi »Kupiłam indyczkę czas na smakołyki z niej dzisiaj pokaże wam Roladę z Indyczki .Rolada z indyczki - SKŁADNIKI:Pierś z indyczki 700 gram
ser 10 plastrów
szpinak 200 gram świeży
jajka 2 sztuki
chrzan 3 łyżki
pieprz biały mielony Kamis
chili szczypta Kamis
przyprawa do
indyka Kamis (posypać
mięso )
sól morska Royal Brand ( posypać od środka i na wierzchu rolady )Rolada z indyczki - PRZYGOTOWANIE:Pierś rozbiłam poukładałam równomiernie na foli aluminiowej posypałam sporo
przyprawą do
indyka na to
sól morska i
chili Położyłam plastry
sera na całej powierzchni.
Szpinak umyłam pokroiłam i wrzuciłam na patelnie s
masłem kiedy zmalał
szpinak dodałam
chrzan pieprz trochę
soli morskiej i tak dusiłam ,aż zrobiła się prawie papka :). Wyłączyłam gaz i zostawiłam do ostudzenia . Zmiksowałam
jaja z odrobina
soli morskiej dodałam do przestudzonego
szpinaku wymieszałam . Kładłam masę na
ser tez na całej powierzchni . Zwinęłam w roladę docisnęłam folią aluminiową jak
cukierka wstawiłam do pieca na 90 minut piekłam w 170 stopniach . Co jaki zca odkrywałam
mięso i polewałam je rozpuszczonym
masełkiem z odrobina
soli morskiej . Wyszło pyszne
mięsko pokroiłam je w plastry . Podawałam z
ziemniakami sałatką .
niedziela, 17 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter