Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Makowiec w gwiazdkiPrzekąska z galarety ... »Faszerowane
pieczarki indykiem400 gram
mięsa z indykaolej Kujawski
jajko 1 sztuka
przyprawa do
indyka 2 łyżeczki KAMIS
czosnek z młynka 5
razy zakręcić KOTANYI
sól morska poł łyżeczki
ROYAL BRANDpieprz biały pół łyżeczki KAMIS
bułka tarta 3 łyki namoczyć w owdzie dodać do
mięsa15
pieczarek umyć wyciąć środki
margaryna 100 gramWzięłam
mięso z jej CZYLI INDYCZKI "nogi " żeby było weselej :) Mój
indyk właściwie indyczka to była ważyła 7,500 kg nogę przeciekłam na połowę i z jednej części tej górnej wycięłam kość i zmieliłam
mięsko . Dodałam
jajko czosnek z młynka
pieprz biały sól morska i
przyprawę do
indyka Bułkę tartą 3 łyżki zalałam
woda i chwile poczekałam, aż wchłonęła się , dodałam ja do farszu . Wymieszałam.
Pieczarki umyłam wycięłam środki i usmażyłam je na patelni podlewając
olejem z
pomidorami czosnkiem i
bazylią . Po usmażeniu farsz dodałam do
mięsa indyczego. Nadziewałam
pieczarki wkładałam do naczynia żaroodpornego i posypałam wiórkami
margaryny piekłam 70 minut w 170 stopniach wyszły pyszne .
poniedziałek, 11 lutego 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter