ßßß Cookit - przepis na Faszerowane pieczarki indykiem

Faszerowane pieczarki indykiem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Makowiec w gwiazdki
Przekąska z galarety ... »
Faszerowane pieczarki indykiem
400 gram mięsa z indyka
olej Kujawski
jajko 1 sztuka
przyprawa do indyka 2 łyżeczki KAMIS
czosnek z młynka 5 razy zakręcić KOTANYI
sól morska poł łyżeczki ROYAL BRAND
pieprz biały pół łyżeczki KAMIS
bułka tarta 3 łyki namoczyć w owdzie dodać do mięsa
15 pieczarek umyć wyciąć środki
margaryna 100 gram
Wzięłam mięso z jej CZYLI INDYCZKI "nogi " żeby było weselej :) Mój indyk właściwie indyczka to była ważyła 7,500 kg nogę przeciekłam na połowę i z jednej części tej górnej wycięłam kość i zmieliłam mięsko . Dodałam jajko czosnek z młynka pieprz biały sól morska i przyprawę do indyka Bułkę tartą 3 łyżki zalałam woda i chwile poczekałam, aż wchłonęła się , dodałam ja do farszu . Wymieszałam. Pieczarki umyłam wycięłam środki i usmażyłam je na patelni podlewając olejem z pomidorami czosnkiem i bazylią . Po usmażeniu farsz dodałam do mięsa indyczego. Nadziewałam pieczarki wkładałam do naczynia żaroodpornego i posypałam wiórkami margaryny piekłam 70 minut w 170 stopniach wyszły pyszne .
poniedziałek, 11 lutego 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/02/Faszerowane-pieczarki-indykiem.html