Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Ciacho dwukolorowe z ...Letnie ciasto
porzeczkowe »Zostały mi
ziemniaki z wczorajszego obiadu szkoda było wyrzucać więc kopytka na obiad :)Ziemniaczki 1 kg ugotowanych dnia poprzedniego1
jajko2 łyżki
przyprawę suszone pomidory z
czosnkiem i
bazylią Kamisognista
mieszanka przypraw Kamis 4
razy młynkiem przekręcić
sól morska Royal Brand do smaku
mąka tortowa 2 szklankiSos:
pomidory 5 sztuk bez skórki
sól do smaku prowansalska Kamis
czosnek 8 ząbków sprasowany
pieprz biały mielony KamisZmieliłam
ziemniaki , dodałam
jajko sól pieprz i
suszone pomidory oraz
mąkę . Wyrobiłam ciasto. Robiłam wałeczki i kroiłam na skos . Gotowałam w lekko osolonej wodzie.Sparzyłam i pokroiłam
pomidory dodałam sprasowany
czosnek,
sól prowansalską
pieprz biały mielony i gotowałam ,dusiłam na patelni do rozpuszczenia się
pomidorów. Sos wyszedł przepyszny.
wtorek, 30 lipca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter