ßßß Cookit - przepis na Dewolaj z piersi indyka

Dewolaj z piersi indyka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Schab zapiekany z papryką i ...
Placki z cukini i ziemniaków »
Pyszne mięsko filet z indyka
- 8 plastrów fileta z indyka
- 8 plastrów sera
- 8 paseczków pikli
- sól morska cytrynowa do smaku Royal Brand
- papryka mielona czerwona węgierska Royal Brand
- pieprz biały mielony Kamis
- 2 jajka
- bułka tarta 200 gram
- olej rzepakowy do smażenia
1.Pierś z indyka pokroiłam w plastry i lekko utłukłam tłuczkiem.
2. Doprawiłam piersi solą i pieprzem oraz papryką czerwoną mieloną.
3. Plaser sera położyłam na każdy plaster fileta oraz po paseczku pikla.
4. Zawijałam pierś , maczałam w jajku i obtaczałam w bułce tartej , smażyłam na oleju rzepakowym.
poniedziałek, 07 października 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/10/Dewolaj-z-piersi-indyka.html