Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka cytrynowa na WielkanocMazurek Wielkanocny »Moje
kubki smakowe szaleją. Postanowiłam zrobić kluski śląskie . Jak wiadomo takie domowe są najlepsze przynajmniej wiem z czego są robione jak i czy
będę to jadła . Kluski wyszły wyborne1 kg
ziemniaków ugotowanych
mąka ziemniaczana1
jajkosól morska do smaku
Royal Brandczosnek niedźwiedzi 6 łyżek
Royal BrandZiemniaki obrałam i ugotowałam do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedziłam i tłuczkiem zagniotłam nie chciało mi się zmielić . Ostudziła,, a następnie w tym samym garnku wygładziłam
ziemniaki podzieliłam na cztery równe część i jedną wyjęłam zamiast
ziemniaków wsypałam tyle samo
maki ziemniaczanej . Dodałam czwartą cześć
ziemniaków oraz
czosnek niedźwiedzi i zagniotłam raz dwa ciasto. Formowałam niewielkie kuleczki, spłaszczałam lekko na dłoni i palcem robiłam w nich wgłębienie Kluski wrzucałam partiami do lekko osolonej
wody. Po wrzuceniu delikatnie mieszałam łyżką aby kluski nie przykleiły się do dna garnka. Gotowałam od wypłynięcia 2 minuty. Podawałam z gulaszem :)
piątek, 22 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter