Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Różyczki
drożdżowePrzepyszna babka
cytrynowo ... »Na dzisiaj proponuję pyszny wiosenny sernik . Czerwień idealnie pasuje do bieli
smakowo jak i wizualnie wyszedł w sam raz .Dzień zacznijmy od deseru , mianowicie od sernika
bananowego z
galaretką arbuzową .Składniki na sernik:1 kg
sera twarogowego ( kupuje z biedronki )3/4 szklanki
ksylitolu Kłos Pol1 szklanka
mleka1/2 szklanki
oleju2 budynie
bananowe8
jajekDodatkowo:petitki 200 g
galaretka arbuzowa 2 sztWykonanie sernika:Zmiksowałam
jaja z
ksylitolem ( masy bedzie sporo więc
weźcie głęboką miskę).Dodajemy partiami
ser z wiaderka ( miksujemy na średnich obrotach ).Dodajemy
mleko i
olej.Na końcu dodajemy budynie
bananowe ( miksujemy nadal na najmniejszych obrotach).Do blaszki prostokątnej na dno układamy petitki .Przekładamy masę
twarogową i pieczemy w 180 stopniach godzinę ( gdyby ciemniał sernik , przykryć go folą aluminiową ).Po upieczeniu i wystudzeniu rozrabiamy
galaretkę arbuzową w 600 l
wody gotowanej i zostawiamy do lekkiego stężenia .Kiedy nam zaczyna lekko tężeć
galaretka przelewamy na sernik.Wkładamy sernik z
galaretką do lodówki i niech sobie zastyga.Sernik jest najlepszy na następny dzień .
środa, 20 maja 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter