Wykonanie
Zauważyłam, że w ten sposób znaleźć niektóre przepisy - jak są one dodawane na bieżąco , więc powtarzam znów przepiswieczorem wrzucamy ( bez mieszania) :- pół kostki
drożdży- 1 szklankę
cukru- 1 szklankę
mleka- 3
jaja- pół szklanki
olejuWszystko razem zostawiamy na noc i idziemy spać:) Rano dodajemy pół kilo
mąki , mieszamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Ważna informacja- ciasto będzie klejące a nie takie jak zwykłe odstające od ręki. Po godzinie wrzucamy do foremki 25 cm, na to możemy wrzucić sezonowe
owoce albo
płatki migdałowe, albo zrobić kruszonkę albo
lukier albo nic :) Wszystko razem pieczemy ok godziny w 180C.u mnie wygląda to mniej więcej tak:( wersja z
truskawkami i
borówkami)