Szpinak w mojej kuchni gości od niedawna, ale za to bardzo intensywnie.A za swój wielki sukces uważam to, że przekonałam do niego moje dziecko.Mam nadzieję, że jako "masa tortowa" przypadnie Wam do gustu :)Składniki:10 naleśników500g szpinaku mrożonego100g sera feta1 łyżka masła3 ząbki czosnku2 łyżki startego żółtego serapieprz białysólWykonanie:Usmażyć 10 średniej wielkości naleśników. Na patelnię wyłożyć zamrożony szpinak. Dusić go na niewielkim ogniu, aż woda całkowicie wyparuje. Dodać masło i wyciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę przesmażyć. Doprawić solą i białym pieprzem. Na koniec dodać fetę i dobrze wymieszać.Tak przygotowanym farszem przekładać naleśniki. Na wierzch posypać ulubionym żółtym serem i zapiec przez chwilę (10 min) w piekarniku. Ciepły torcik dobrze smakuje z sosem pieczarkowym, czosnkowym albo jogurtowo-ziołowym.