ßßß Cookit - przepis na Zapiekane Naleśniki ze Szpinakiem i Fetą

Zapiekane Naleśniki ze Szpinakiem i Fetą

nazwa

Wykonanie

To danie jest bardzo proste, ale nie zmienia to faktu, że jest też bardzo smaczne. Pisałam już, że jestem wielbicielką szpinaku i w takiej formie lubię go przeogromnie. Szpinak w naleśnikach, polany sosem pomidorowym i zapiekany pod kołderką żółtego sera, to coś co uwielbiam. Tym razem wzbogacony o dodatek fety. Pycha ;)
Polecam!
Składniki:
naleśniki (np z tego przepisu)
500 g mrożonego szpinaku
200 g sera feta
2 ząbki czosnku
sól, pieprz; do smaku
250ml gęstego soku pomidorowego (u mnie Dawtona)
2 łyżeczki ziół włoskich
ok 100 - 150 g sera żółtego; startego
Szpinak włóż na patelnię, przykryj i duś na małym ogniu, aż do rozmrożenia. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Na koniec połącz z fetą pokrojoną w kostkę.
Farsz nakładaj na naleśniki i zwijaj je w ruloniki.
Gotowe ruloniki, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Sok wymieszaj z ziołami włoskimi i polej nim naleśniki.
Posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez ok 20 minut.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny
Źródło:http://nikolodkuchni.blogspot.com/2012/06/zapiekane-nalesniki-ze-szpinakiem-i.html