Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlety
schabowe 4 sztuk
cebula 1 sztuk
grzyby 500 gramów
bulion warzywny 0,5 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
koperek 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Rozbite lekko kotlety usmażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju. Wyjąć i trzymać w cieple.Sos: oczyszczone
grzyby pokroić, a oczyszczona
cebule oraz
czosnek posiekać. Na tłuszcze ze smażenia wrzucić
cebule,
czosnek oraz
grzyby. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i smażyć kilka minut, az puszczą sok. Przykryć i 20 minut na małym ogniu, podlewając
bulionem. pod koniec duszenia wlać gęstą
śmietanę, wsypać posiekany
koperek i zagotować.Kotlety włożyć do
sosu grzybowego i jeszcze chwilę razem dusić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: