Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion warzywny 1 litrów
groszek zielony mrożony 500 gramów
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
grzyby świeże 200 gramów
śmietana 0,5 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Groszek włożyć do wrzącego
bulionu i gotować 15 minut, pod przykryciem, na małym ogniu. Oczyszczoną
cebule pokroić w drobna kostkę i zeszklić na łyżce
oleju, przełożyć do
groszku i chwile razem gotować. Oczyszczone
pieczarki lub boczniaki pokroić w wąskie paski, obsmażyć na pozostałym
oleju, doprawić
pieprzem oraz
solą. Z garnka wyjąc łyżka cedzakową trochę
groszku, a resztę zmiksować. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i gałką. Wlać
śmietanę (2 łyżki odłożyć) i zagotować. Pokrojone
grzyby oraz cały
groszek rozłożyć do talerzy i zalać wrzącym kremem. Każdą porcję udekorować łyżeczką
śmietany i oprószyć gałką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: