ßßß Cookit - przepis na Zupa krem z zielonego groszku z grzybami

Zupa krem z zielonego groszku z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion warzywny 1 litrów
groszek zielony mrożony 500 gramów
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
grzyby świeże 200 gramów
śmietana 0,5 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Groszek włożyć do wrzącego bulionu i gotować 15 minut, pod przykryciem, na małym ogniu. Oczyszczoną cebule pokroić w drobna kostkę i zeszklić na łyżce oleju, przełożyć do groszku i chwile razem gotować. Oczyszczone pieczarki lub boczniaki pokroić w wąskie paski, obsmażyć na pozostałym oleju, doprawić pieprzem oraz solą. Z garnka wyjąc łyżka cedzakową trochę groszku, a resztę zmiksować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i gałką. Wlać śmietanę (2 łyżki odłożyć) i zagotować. Pokrojone grzyby oraz cały groszek rozłożyć do talerzy i zalać wrzącym kremem. Każdą porcję udekorować łyżeczką śmietany i oprószyć gałką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11155/Zupa-krem-z-zielonego-groszku-z-grzybami